UGG vond zijn oorsprong op de zandstranden van Byron Bay, waar Australische surfers schoenen van sheepskin begonnen te dragen om hun voeten warm te houden tussen de surfsessies.

19 artikelen  Omdat er in Australië zoveel sheepskin voorhanden was, deden de surfers vaak een beroep op eenvoudige handgemaakte sheepskin "footies" voor natuurlijke warmte en comfort en om vocht af te voeren. Zo werd de grondslag gelegd voor een merk dat later wereldberoemd zou worden.

Het verhaal van UGG begint met een stuk perfect sheepskin. De kunst en het vakmanschap om van dit geweldige materiaal laarzen en schoenen te maken, vormt de rode draad door de geschiedenis van UGG . De laarzen, schoenen, slippers, kleding en accessoires zijn gemaakt van het allerbeste sheepskin en bieden een exclusief comfort dat niet met woorden te beschrijven is.

UGG gebruikt enkel het meest verfijnde en luxueuze Twinface sheepskin ter wereld. Enkel Twinface sheepskin van de beste kwaliteit die buitengewoon zacht, dicht en buigzaam is, komt in aanmerking. Elke schapenvacht wordt aan een nauwgezet proces onderworpen om te garanderen dat ze de karakteristieke UGG-ervaring zal bieden.

Bij Woudstra Schoenmode verkopen wij zowel de wintercollectie van Ugg als de zomercollectie van Ugg voor zowel heren als dames. Ugg is inmiddels een begrip. Wij verkopen de classic mini, de classic short boot van Ugg, maar ook vele andere modellen.